Anti-transpiratie behandeling

Een Botox anti-transpiratie behandeling kan een oplossing zijn voor overmatig transpireren. Ieder mens transpireert. Transpireren (zweten) zorgt, via verdamping, voor de afkoeling van uw lichaam en houdt uw lichaamstemperatuur op een constant niveau. Uw lichaam kan zich dan aanpassen aan de omgeving. Zweten is een natuurlijke eigenschap. Toch werken de zweetklieren bij iedereen met een andere intensiteit. De een transpireert nauwelijks, de ander heeft last van overmatig transpireren, natte plekken in kleding of een transpiratie lucht om zich heen. Een Botox(Botuline Toxine) behandeling voor anti-transpiratie onder de oksels kan uitkomst bieden.

anti-transpiratie-botox-behandeling-oksel
anti-transpiratie-botox-behandeling-handen

Wanneer wordt een anti-transpiratie behandeling toegepast?

Bij overmatig zweten kan door middel van injectie het zweten worden verminderd of volledig stil worden gelegd. Botuline toxine werkt goed tegen overmatig zweten onder de oksels of handen. Botuline toxine blokkeert de werking van zenuwen die zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren. Het is belangrijk dat uw oksels zijn geschoren. Er is geen verdovingscrème nodig. De Botuline Toxine anti-transpiratie behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Anti-transpiratie behandeling

De behandeling die het meest door onze cosmetisch arts wordt uitgevoerd is die van beide oksels. Eventueel kunnen ook handen of voeten behandeld worden. U heeft de eerste keer 4-6 maanden plezier van een Botuline toxine anti-transpiratie behandeling. Het effect van een vervolgbehandeling houdt 6-12 maanden aan.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij een anti-transpiratie behandeling

Tijdens een vrijblijvend en gratis intakegesprek wordt gekeken of u geschikt bent voor een Botuline Toxine anti-transpiratiebehandeling. Een intakegesprek is bedoeld om u kennis te laten maken met de behandelend arts en bepaalde aspecten van de behandeling, zoals hersteltijd, bijwerkingen, nazorg en resultaten te bespreken. Tevens wordt er bekeken wat uw verwachtingen en wensen zijn over de behandeling.

Resultaat anti-transpiratiebehandeling

Met Botuline toxine anti-transpiratie behandeling onderhuidse vetweefsel in de oksel verwarmd terwijl de opperhuid ondertussen actief gekoeld wordt waardoor de behandeling vrijwel geheel pijnloos is. In dit onderhuidse weefsel liggen de zweetklieren en deze worden zo uitgeschakeld. Uit een grote klinische studie in Amerika blijkt dat het zweten met meer dan 80% vermindert.

Tarieven anti-transpiratiebehandeling

Soms wordt de vraag gesteld of de zorgverzekeraar deze behandeling vergoedt.

Om op die vraag een antwoord te krijgen kunt u het beste uw zorgverzekeraar benaderen of hun (aanvullende) polisvoorwaarden goed te bekijken.
Is deze behandeling in hun voorwaarden opgenomen dan is het tweede dat u moet vragen of u vrije keuze hebt waar u zich laat behandelen of dat u naar een door hen aan te wijzen specialist of praktijk dient te gaan. In het laatste geval wordt de behandeling door onze praktijk niet vergoed en komt u op eigen kosten.

Bij Gold Clinics Amersfoort ontvangt u een factuur die u eerst zelf moet betalen en vervolgens kunt indienen bij uw verzekeraar.

Anti-transpiratie behandeling met Botuline Toxine
Behandeling tegen overmatig zweten onder de oksels (hyperhydrosis) € 490,00
Behandeling tegen overmatig zweten op de handen (hyperhydrosis) € 490,00
Behandeling tegen overmatig zweten onder de voeten (hyperhydrosis) € 490,00

Veelgestelde vragen

Krijg ik last van overmatig zweten op andere plekken na een behandeling?
Nee. U transpireert namelijk omdat uw lichaam de lichaamstemperatuur constant wil houden. De relatie tussen uw oksels en andere zweetklieren is echter zo klein, dat het uitschakelen van de zweetklieren in dit gebied vrijwel nooit leidt tot meer transpiratie op andere plekken. Theoretisch moet u natuurlijk wel altijd dezelfde hoeveelheid warmte kwijt. Maar de oksels bestrijken maar 1% van het totale lichaamsoppervlak. U merkt het niet dat de rest van het lichaam 1% meer zweet. Verder kan op andere plekken de warmte makkelijker weg, u zult dus niet merken dat u op andere plekken iets meer zweet.

Zijn er risico’s aan een anti-transpiratiebehandeling met botox?
Er zijn geen specifieke risico’s aan deze behandeling verbonden.

Gaan de nare luchtjes ook weg na een behandeling?
In de periode dat u niet meer zweet, zult u ook geen last hebben van nare luchtjes. Wij adviseren ook altijd een goede hygiëne van de oksel. Het verdient de voorkeur om de oksel te scheren en goed schoon te houden.

anti-transpiratie-botox-behandeling-voeten

Tips & advies bij een anti-transpiratie behandeling

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde spier- of zenuwaandoeningen mogen niet behandeld worden. Er zijn geen bijwerkingen bekend van het gebruik van Botuline toxine bij anti-transpiratie behandelingen.

Wanneer u ondanks een goede hygiëne, deodorant en ademende kleding toch overmatig transpireert, komt u in aanmerking voor een Botox anti-transpiratie behandeling. Ook als u niet overmatig transpireert, kunt u door deze behandeling vlekken in uw kleding voorkomen.

  • Overmatig zweten onder de oksels
  • Overmatig zweten van de handen

Klantervaringen

Tineke