TCA-peeling (medium peeling)

Een trichloorazijnzuur (TCA) peeling is een chemische peeling. Het doel ervan is om uw algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren en behoort tot de klasse medium peelings.

Peeling en huidverjonging

Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag algehele huid verjongende eigenschappen. Huidveroudering begint met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastine productie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Chemische peelings

In tegenstelling tot wat je zou verwachten is een peeling met trichloorazijnzuur (TCA) niet alleen geschikt voor de dikke huid met grove poriën, maar ook bij uitstek geschikt voor de dunne en de dunner wordende huid en de gevoelige huid. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt de productie van elastine en collageen toe, met andere woorden: de huid gaat zicht opnieuw gedragen als een jongere huid. Door de toename van collageen- en elastine lagen, zal de dikte van de huid toenemen, terwijl de dikte van de dode huid afneemt. Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en dat kan met onze TCA-peelings bereikt worden.

Voor welke huidaandoeningen worden TCA-peelings gebruikt?

TCA-peelingbehandeling

U bespreekt uw doelstellingen met uw behandelaar waarna er een persoonlijke behandelplan voor u wordt opgesteld. Dit bestaat doorgaans uit een aantal peelingsessies met een interval van een of twee weken en het gebruik van specifieke behandelcrèmes en een gezichtsreiniger.  Onze kliniek gebruikt meerdere merken en soorten TCA-peelings. De juiste behandeling wordt door onze huidtherapeuten in samenwerking met u afgestemd op uw wensen.

Easy TCA-peeling

De Easy TCA is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenoemde combinatiepeeling wordt met een speciale base solution bereid waardoor het langzaam en gecontroleerd door de huid dringt waarna een ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag wordt afgestoten.

Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

De Easy TCA Pain Control is een innovatieve peeling met een pijnstillende werking. Dat laatste betekent dat de behandeling comfortabeler is.

Bene Bellum Lumpeel

De Benebellum®-productlijn bestaat uit producten voor behandelingen die je behandelaar uitvoert (professional) en producten voor thuisgebruik voor jouzelf (cosmetics). De combinatie van deze producten vormt een sterke tool in de strijd tegen hyperpigmentatie en kan tot zichtbare huidverbetering
leiden. De eerdergenoemde actieve ingrediënten zijn bestanddelen van de producten in de Benebellum®-lijn, waarmee je huid wordt behandeld en beschermd.

Om hyperpigmentatie te behandelen, bestaat het behandelplan uit 4 sessies die iedere week worden uitgevoerd door je behandelaar.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij TCA-peeling

De behandelde huid mag tot de volgende ochtend niet gereinigd worden.

 • U start de ochtend na de peeling de huid te reinigen met bijvoorbeeld de Skin Tech Cleanser, gevolgd door het aanbrengen van de behandelcrèmes.  Na het aanbrengen van de behandelcrème (zoals Vit.E anti-oxydant of andere) wacht u 5 à 6 minuten tot het aanbrengen van Melablock HSP SPF 50+.
 • Het is belangrijk dat er 48 uur na de peeling geen sieraden in contact met de huid komen. Gebruik 2 tot 3 maal daags Melablock HSP SPF 50+ tussen de peelingbehandelingen en tot minimaal 6 weken daarna en vermijd directe blootstelling aan de zon.

Resultaat TCA-peelings

TCA-peelings dragen bij aan een gezonde en egale huid door natuurlijke huidverbetering.

Voor en na TCA-peeling

Tarieven TCA-peelingen

Tarieven Easy TCA-peeling

Pakket Diamond

Normale prijs: € 1365,-

Pakketprijs: € 1175,-

Pakket Gold
 • 4 behandelingen Easy TCA Pain Control (t.w.v. € 195,- per behandeling)
 • 1x Skin Tech Cleanser Foam (t.w.v. € 60,-)
 • 1x Skin Tech Blending Bleaching Cream (of een andere) (t.w.v. € 67,50)
 • 1x Skin Tech Melablock SPF 50+ (t.w.v. € 67,50)

Normale prijs: € 975,-

Pakketprijs: € 875,-

Pakket Silver
 • 4 behandelingen Easy TCA Pain Control (t.w.v. € 195,- per behandeling)

Normale prijs: € 780,-

Pakketprijs: € 750,-

Tarieven Bene Bellum Lumpeel

Pakket Diamond

Normale prijs: € 887,50-

Pakketprijs: € 799,-
hyperpigmentatie

Veelgestelde vragen

Wat is de TCA-peeling en voor welke soort huid is dit een geschikte behandeling?
TCA-peelings zijn chemische peelings en voornamelijk geschikt om de verouderde huid of (acne) littekens te behandelen. Een chemische peeling is een behandeling om rimpels, grove poriën, pigmentvlekken, een grauwe huid en onregelmatigheden minder zichtbaar te maken.

Waarom is het dan chemisch? Is dit dan wel goed voor mijn huid?
De naam chemische peeling klinkt niet heel aantrekkelijk. Het is echter een behandelmethode die al vele jaren wordt toegepast voor oppervlakkige huidvernieuwing. De opperhuid (of epidermis), is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat voor het grootste deel uit dode cellen die ons beschermen tegen uitdroging en invloeden van buitenaf. De dode cellen schilferen dagelijks af. Hierdoor vernieuwd de huid zich continu. Naarmate wij ouder worden,  vertraagt dit proces en wordt de conditie van de huid langzaam slechter.

Welke peeling past dan het beste bij mijn huid? En waarom?
Onze huidtherapeute adviseert tijdens het eerste consult de voor u beste behandeling. In plaats van de chemische peeling, kan de huidtherapeute een fruitzuurpeeling of een glycolzuurpeeling adviseren. Dit is afhankelijk van uw huidconditie. Door middel van een gecontroleerde peelingbehandeling kan de huid sneller vernieuwen waardoor ze frisser en fitter wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Tips & advies – TCA-peeling

Voor een veilig en effectief resultaat van een TCA-peeling gelden onderstaande tips en adviezen.

 1. Het post peel Mask dat na de behandeling is opgebracht, zorgt ervoor dat uw huid sneller en beter herstelt, dus laat dit tot de volgende ochtend intrekken.
 2. Reinig de behandelde huid pas de volgende ochtend met de Skin Tech Cleanser. Deze cleanser is speciaal geschikt voor een gepeelde huid.
 3. Draag geen sieraden (metalen voorwerpen) tot 24 uur na een peelingbehandeling.
 4. Staak het gebruik van uw eigen dag- en nachtcrèmes. Deze crèmes (ook uw zonnebrandcrème) zijn ontwikkeld voor gebruik op de intacte huid (opperhuid) en kunnen een gepeelde huid irriteren of zelfs voor ongewenste bijwerkingen zorgen.
 5. Uw huid gaat de komende dagen indrogen. Dit kan een trekkerig gevoel geven en soms wat jeuken. Probeer, tot er nieuwe huid zichtbaar wordt, NIET te smeren met crèmes. Dit kan het vervelproces vertragen doordat de oude huid wordt vastgeplakt aan de nieuwe huid.
 6. Vervelling begint doorgaans op de 3e dag. Zodra er nieuwe huid zichtbaar wordt, is het belangrijk om te gaan smeren met de SkinTech behandelcrème(s). Doe dit 2 maal daags zoals door uw behandelaar is geadviseerd.
 7. Gebruik 3 maal daags (of vaker als u buiten bent) Melablock HSP SPF 30 of 50+ om uw huid tegen uv stralen (zonlicht) te beschermen en vermijd directe blootstelling aan de zon.
 8. Wacht 6 à 7 minuten met het aanbrengen van een 2e crème, zodat de eerste crème is ingetrokken.
 9. Gebruik tot 48 uur na iedere peelingsessie geen make-up (uitgezonderd geschikte minerale en zuurstof doorlatende make-up speciaal geschikt na intensieve behandelingen).
 10. Direct na de eerste peelingsessie en tot twee weken na de laatste peeling adviseren wij u geen peelings of scrub thuis te gebruiken of soortgelijke behandelingen te ondergaan.
 11. Tot 2 maanden na de laatste peelingsessie kunt u geen ontharingsbehandelingen (laten) uitvoeren op de gepeelde huid.
 12. Vermijd tot 2 weken na een peelingbehandeling hoge temperaturen (sauna, hamam).
 13. Wanneer u een ongewenste reactie krijgt zoals uitslag, ernstige jeuk, koorts of koortsuitslag, neem dan contact op met uw behandelaar.

Klantervaringen

Tineke