Lippen opvullen

Wilt u een vollere lippen met een natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een lippen opvullen en/of lipvergroting behandeling met fillers door onze cosmetische artsen. Lippen opvullen of lipvergroting is een cosmetische ingreep die u mooie volle lippen geeft. Tegenwoordig storen steeds meer mensen zicht aan dunne lippen. En kiezen van voor een lippen opvullen behandeling met fillers voor een natuurlijke en jeugdige uitstraling van de lippen.

Voor het opvullen en/of vergroten van de lippen maken onze cosmetische artsen gebruik van betrouwbare A-merk fillers. Dit zijn tevens 100% natuurlijke tijdelijke fillers en het effect zal ongeveer 6 maanden tot 1 jaar zijn.. Permanente fillers zijn tegenwoordig niet meer toegestaan. Door gebruik te maken van deze fillers zal het effect zijn dat uw lippen weer een frisse en volle uitstraling hebben.

Lippen opvullen
lippen opvullen zijkant

Wanneer een behandeling voor lippen opvullen?

  • Vollere lippen met een natuurlijke uitstraling.
  • Het in balans brengen van ongelijke lippen
  • Dunne lippen opvullen door het ouder worden
  • Het opvullen van lippen bij een littekens
  • Lippen opvullen om rokerslijntjes minder zichtbaar te maken

Lippen opvullen behandeling

Het opvullen van de lippen is een behandeling die zonder operatie uitgevoerd wordt. Voor de behandeling vindt een consult plaats waarbij we uw wensen bespreken en u de gelegenheid heeft om al uw vragen te stellen.

Consult
Tijdens het consult maakt u kennis met onze cosmetische arts. Hij inventariseert uw klachten, wensen, verwachtingen en vragen. Vervolgens worden er foto’s van uw gezicht gemaakt, die met u worden besproken. Hieruit volgt een advies: hierbij kan u een andere behandeling geadviseerd worden dan de behandeling die u voor ogen had. De arts kijkt immers ook naar uw uitstraling, contouren, algehele huidconditie en asymmetrieën. We stellen een behandelplan op en indien gewenst wordt de behandeling vervolgens direct uitgevoerd. Uiteraard kunt u het ook eerst rustig laten bezinken en een vervolgafspraak inplannen. U wordt uiteraard ook geïnformeerd over het verloop van de behandeling, de herstelperiode, de mogelijke risico’s en de complicaties. Tevens wordt er een tarief met u afgesproken voor de behandeling.

Behandeling
De behandeling wordt uitgevoerd door een cosmetische arts en kan aansluitend aan het consult plaatsvinden. Uiteraard kunt u na het consult ook een vervolgafspraak maken om later de behandeling te ondergaan.

Tijdens de behandeling worden uw lippen opgevuld met tijdelijke fillers. De fillers waar gebruik van gemaakt wordt zijn van de merken Radiesse, Juvéderm, Saypha en Restylane. Ten eerste worden de lippen verdoofd met een verdovende crème of een kleine injectie. Vervolgens worden de fillers met een zeer dunne naald of een canule (stompe naald) in de lippen geïnjecteerd. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en de resultaten zijn vrijwel direct zichtbaar.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij een lippen opvullen behandeling

Na de behandeling mag je de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Let er wel op dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied, tenzij de arts dit specifiek aanraadt. Na de behandeling kun je last krijgen van blauwe plekken of zwelling, er wordt dan aangeraden het gebied goed te koelen. De zwelling zal na enkele dagen sterk weg trekken. Blauwe plekken mogen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de fillers-behandeling beïnvloeden.

Resultaat lippen opvullen

Direct na de behandeling met fillers is het resultaat eigenlijk al zichtbaar, al kan het behandelde gebied nog een dag iets gezwollen zijn. Wanneer na een dag de eventuele zwelling verdwenen is, is het resultaat van de behandeling goed zichtbaar.

Het lipvolume is hersteld en doet aan vroeger tijden denken. De positie van de lippen is verbeterd, net als de lipcontouren. Jouw uitstraling is opeens een stuk jeugdiger geworden.

Bij de nacontrole bij onze kliniek worden er weer foto’s gemaakt, zodat het resultaat van de behandeling goed beoordeeld kan worden. Samen met de cosmetische arts kijk je of er eventueel nog een aanvullende behandeling nodig is om het door jou gewenste resultaat te verkrijgen, al is dat in de meeste gevallen niet nodig.

Tarieven lippen opvullen

De prijs voor het opvullen van je lippen is afhankelijk van de hoeveelheid en welke filler er wordt gebruikt. Hieronder treft u dan ook een overzicht met diverse mogelijkheden aan.

Lippen opvullen met fillers/injectables
Lippen opvullen met Juvederm® Ultra 3/4 – 1ml € 400,00
Lippen opvullen met Teosyal® Kiss –  0.5ml € 240,00
Lippen opvullen met Teosyal RHA® 2 –  1ml € 450,00
Lippen opvullen met Stylage® S – 0.8ml € 270,00
Lippen opvullen met Saypha® Filler- 1ml € 400,00
Lippen opvullen met Princess Voluma Plus®/ Saypha® Volume Plus – 1ml € 400,00

Veelgestelde vragen lippen opvullen

Hoe lang behoudt ik resultaat?
Het effect van deze behandeling is gemiddeld tussen de 6 tot 12 maanden zichtbaar. Uw lichaam breekt de fillers gedurende deze maanden langzaam af. Wanneer het effect is uitgewerkt kan de behandeling probleemloos worden herhaald.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?
Of een behandeling met fillers pijnlijk is hangt af van het te behandelen gebied en van uw eigen pijngrens. Aangezien de lippen erg gevoelig zijn, vinden veel mensen de behandeling onprettig. Het geïnjecteerde gebied voelt branderig en geïrriteerd. De arts kan voorafgaand aan de behandeling ook een plaatselijke verdoving aanbrengen. 

Kan ik ook lijntjes rondom mijn mond laten opvullen?
Lijntjes boven en onder de lippen, ook wel ‘rokerslijntjes’ of ‘barcode’ genoemd, kunnen eveneens met een canule of met een zeer fijn naaldje behandeld worden met Juvéderm Volite of Juvéderm Smile. Deze behandelingen vinden plaats onder een zogenaamde tandartsverdoving.

Hoe bereid ik mij voor op een lippen opvullen behandeling?
U hoeft geen speciale voorbereiding te treffen voor het laten opvullen van uw lippen.

Kan ik na een behandeling direct weer aan het werk?
In de meeste gevallen kunt u na de behandeling direct doorgaan met de dagelijkse activiteiten. Door de gespecialiseerde techniek en zeer dunne naalden is de kans op blauwe plekjes klein. Mochten er toch wat blauwe plekjes ontstaan, dan kunt u deze eenvoudig camoufleren met make-up.

Wat doen volle lippen met je uitstraling?
De mond en de lippen zijn de eerste delen van het gezicht waar we naar kijken als we met iemand praten. Mooie, volle en stevige lippen geven een jeugdige en sexy uitstraling.

Tips & advies bij lippen opvullen

  • Vermijd sterk UV- of zonlicht en bescherm uw huid met een hoge zonnefactor.
  • Mijd warme plekken als de zonnebank, sauna of stoombad.
  • Consumeer geen alcohol of andere middelen die uw bloed verdunnen.
  • Vermijd actieve inspanningen, zoals sport.
  • Probeer uw huid zo min mogelijk aan te raken. Gebruik ook de eerste dag na de behandeling geen make-up.

Klantervaringen

Tineke