Haaruitval / XL Hair

Haarverlies of dunner wordend haar wordt door de meeste mensen als vervelend, zorgelijk of frustrerend ervaren. Het overkomt zowel mannen als vrouwen, maar bij mannen wordt het ‘gewoner’ gevonden dan bij vrouwen. Toch hebben veel vrouwen er ook mee te maken, en ze hebben er over het algemeen nog meer moeite mee dan mannen. Met XL Hair krijgt u een doeltreffende behandeling tegen haaruitval en stimuleert u de haargroei.

XL Hair booster wordt aangebracht middels mesotherapie (een meso injector; dermaroller of dermapen) en is geschikt voor zowel vrouwen als mannen tegen haaruitval en/of haarverlies.

Wat is XL Hair?

XL Hair is een ‘hairbooster’, een injectievloeistof (CE, klasse III injectable) voor de hoofdhuid. Het bevat natuurlijk hyaluronzuur en een biorevitalisatievloeistof, bestaande uit een groot aantal (47) actieve ingrediënten, zoals groeifactor (FGF), koperpeptide, vitaminen, antioxidanten, aminozuren, peptiden en sporenelementen. Ze voeden en reactiveren de haarfolikkels.

SkinTech Certificied Clinic

Skintech gecertificeerde kliniek 2019 XL Hair - haargroeistimulatie

Wij zijn gecertificeerd door SkinTech Pharma Group en voldoen aan de criteria voor het uitvoeren van XL Hair behandelingen.

De oorzaken van haaruitval en indicaties voor XL Hair

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval, ook alopecia genaamd. Zo zijn er ‘Alopecia androgenetica’ (mannelijke kaalheid) en ‘Alopecia areata’, een genetische vorm van alopecia die voornamelijk bij vrouwen en kinderen voorkomt. Allebei zijn het voorbeelden van alopecia waarbij de haarfolikkels niet verliezend zijn. Bij deze vormen van alopecia is XL Hair meestal succesvol zolang er nog haarfolikkels aanwezig zijn en er geen duidelijke andere oorzaken van alopecia zijn, zoals onderliggend lijden en medicijngebruik. XL Hair is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een voorwaarde is wel dat de indicatie goed gesteld wordt en het behandelprotocol wordt opgevolgd.

Bel me terug...

Behandeling en behandelplan XL Hair – haargroeistimulatie

Tijdens een consult met je behandelaar wordt een diagnose gesteld en bepaald of je een geschikte kandidaat voor behandeling met XL Hair® bent. Je behandelaar bespreekt dan ook het behandelplan en de verwachtingen met je. Om het maximale uit je behandelingen te halen, is het belangrijk dat je het behandelplan volgt, de kuur volledig afmaakt en thuis de voorgeschreven ondersteunende producten, zoals Hair Energizer SprayScalpfit shampoo en Revitalix shampoo gebruikt. Wij bieden dit dan ook in kuurverband c.q. pakketvorm aan.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Een behandeling voor mannen bestaat uit 6, voor vrouwen uit 8 sessies, waarbij de eerste 4 behandelingen wekelijks plaatsvinden en daarna eens per twee weken. Het gebied waar haaruitval plaatsvindt, wordt behandeld. Thuis gebruikt u producten die het resultaat ondersteunen. Bij sommige indicaties/situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn. Om de resultaten te onderhouden of verder te verbeteren komt u iedere 6 à 8 weken voor een losse behandeling of u herhaalt de kuur na 6 tot 8 maanden.

Wanneer kunt u niet behandeld wordt met XL Hair?

 • Wanneer u allergisch bent voor een van de bestanddelen
 • Wanneer u een verlittekende vorm van alopecia hebt
 • Als u wondjes, een huidziekte of infectie hebt, zoals een koortslip.

Hoe wij XL Hair aanbrengen

XL Hair wordt aangebracht door middel van microneedling: oppervlakkige injecties in de huid. Microneedling kan gebeuren met:

 • Een meso-injector zoals de U225 intradermale injector
 • Een dermaroller (handmatig)
 • Een injectiedoseerpen
 • Injecties (handmatig)

De microneedling bevordert ook de microcirculatie: de doorbloeding van de hoofdhuid. Een slechte doorbloeding is namelijk een van de oorzaken van haaruitval. Door het lokaal voeden van het bevorderen van de doorbloeding worden de haarfolikkels gestimuleerd, waardoor haren niet meer uitvallen en nieuwe haargroei ontstaat.

Herstel en nazorg

Het wordt aangeraden om

 • hoge temperaturen, tenminste de eerste 12 uur na behandeling, te vermijden, zoals blootstelling aan de zon, sauna en hammam
 • De dag van de behandeling (na de behandeling) het haar niet te wassen
 • In het geval van bijwerkingen, meteen contact met de behandelaar op te nemen

Welke resultaten kunt u verwachten?

Nadat de indicatie door uw behandelaar is gesteld, bespreekt hij of zij met u de verwachting. Het is belangrijk dat u een behandelplan volgt. Dit betekent dat u de kuur volledig afmaakt en ondersteunende producten gebruikt. Dat zijn onder meer de ‘Hair Energizer Spray’, ‘Scalpfit shampoo’ om de hoofdhuid op de behandeling voor te bereiden en een onderhoudsshampoo voor dagelijks gebruik om de behandeling en het resultaat te ondersteunen.

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld… Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste cliënten ondervinden na 4 tot 5 behandelingen dat het haar niet meer uitvalt. Na 6 à 9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar. Pas na 6 maanden kan goed worden geëvalueerd of er nieuwe haargroei heeft plaatsgevonden. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Voor en na RRS XL Hair

Tarieven Haaruitval / XL Hair

Pakket Diamond

Normale prijs: € 1400,-

Pakketprijs: € 1200,-

Pakket Gold

Normale prijs: € 1100,-

Pakketprijs: € 950,-

Pakket Silver
 • 6 behandelingen (t.w.v. € 150,- per behandeling)
 • 1x Aesthetic Dermal Daily Care Hair Energizer Spray (t.w.v. € 80,-)

Normale prijs: € 980,-

Pakketprijs: € 900,-

Losse behandeling €150,-

Vervolgbehandelingen enkel na afname van een startpakket € 125,-

Intradermale meso injector U225

Met deze intradermale injector kunnen onze huidtherapeuten skinboosters op een veilige, makkelijke, snelle, pijnloze en gecontroleerde manier toedienen. Plezierig voor uw als cliënt van onze kliniek. Deze methode heeft het collageen activerende effect van microneedling; de “downtime’ is vrijwel nihil. De injector brengt de gekozen skinbooster geautomatiseerd direct onder de huid in, met een constante druppelgrootte en altijd dezelfde injectiediepte. Dit garandeert een zeer economisch gebruik van de vloeistof.

Ervaringen van klanten in het gebruik met de injector zijn overwegend positief. De behandelingen worden inderdaad als (vrijwel) pijnloos ervaren – er zijn zelfs gevallen bekend van klanten die erbij in slaap vielen.

De componenten, verwerkt in de U225® intradermale injector, zijn veilig, technologisch geavanceerd en van hoge kwaliteit. De bijbehorende naaldensets met katheter zijn zo ontworpen dat ze minimaal 100 injecties kunnen uitvoeren zonder bot te worden. Behalve de RRS-inject® vloeistoffen kunt u met deze injector ook XL-Hair® (haargroeistimulatie ) en PRP appliceren.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet een behandeling eruit?
Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met Scalpfit shampoo. Na de behandeling mag je die dag je haar niet meer wassen en ook geen haarproducten gebruiken. (De dag erna mag dit weer wel.)

Voor de behandeling zelf neem je plaats in een comfortabele behandelstoel. Afhankelijk van de gekozen manier van aanbrengen voel je een lichte druk, tinteling of prikkeling tijdens de behandeling. Mocht je de behandeling als pijnlijk ervaren, dan kan de behandelaar ervoor kiezen verdovingsvloeistof te gebruiken. Dit heeft geen negatieve invloed op het effect op XL Hair®.

Afhankelijk van welke techniek de behandelaar gebruikt, duurt de behandeling zelf 20 tot 45 minuten (exclusief intake).

Hoe zie ik er na de behandeling uit?
Je huid kan er wat rood uitzien na een behandeling, maar dit is tussen je haar weinig tot niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. Verder adviseren we je om je haar tijdens de kuur niet te verven omdat dit slecht is voor je haarfollikels en de werking van XL Hair® negatief kan beïnvloeden.

Is het veilig?
XL Hair injecties zijn veilig als ze worden uitgevoerd door een ervaren arts of huidtherapeut. XL Hair kan langdurig gebruikt worden zonder dat het invloed heeft op je algemene gezondheid.

Wat zijn de bijwerkingen?
De meest voorkomende bijwerkingen zijn zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats, hoofdpijn of griepachtige symptomen.

Wat zijn de risico’s?
Langdurige risico’s zijn miniem of niet aanwezig.

haargroei stimulatie met RRS XL-Hairbooster

Tips & advies – XL Hair haargroeistimulatie

De behandelde huid mag de eerste 12 uur niet gereinigd worden. Wanneer er door microneedling bloedinkjes zijn ontstaan kan dit met schone handen met water worden schoongemaakt. De dag van de behandeling mag u geen haarproducten te gebruiken zoals gel, wax, mousse of haarlak. Het advies is om dagelijks de hoofdhuid in te masseren met AD Hair,  Hair Energizer  om de behandeling te ondersteunen.

Klantervaringen

Tineke