Wangen opvullen

De wangen opvullen voor het vergroten van het verloren gegane volume wangverbetering is een van de mogelijkheden om het uiterlijk van wangen die ingedeukt, slap of hol zijn geworden, te verbeteren. Dit is het resultaat is van het natuurlijke verouderingsproces dat al vanaf het 35 jaar begint. Oorzaken van het verlies van volume in uw wangen zijn onder andere het ouderdomsproces, gewichtsverlies of emotionele omstandigheden in uw leven. Echter kunt u ook door natuurlijke redenen ingevallen wangen hebben. Met een wangen opvullen behandeling geeft u uw wangen een strakkere en frissere uitstraling. Wangverbetering wordt uitgevoerd met injecteerbare vulstoffen (fillers) of PDO-draden om het volume van de wangen tijdelijk te verbeteren, waardoor de definitie van de contouren en de volheid toenemen. De behandeling heeft ook een verbeterend effect op de jukbeenderen en neus-lippenplooien.

wangen opvullen fillers
wangen opvullen pdo draadlift

Wanneer een behandeling voor wangen opvullen?

  • Volume verlies van de wangen
  • Vermoeide uitstraling
  • Verouderde uitstraling

Wangen opvullen behandeling

Het opvullen van de wangen of jukbeenderen is een behandeling die zonder operatie uitgevoerd wordt. Voor de behandeling vindt een consult plaats waarbij we uw wensen bespreken en u de gelegenheid heeft om al uw vragen te stellen.

Consult
Tijdens het consult maakt u kennis met onze cosmetische arts. Hij inventariseert uw klachten, wensen, verwachtingen en vragen. Vervolgens worden er foto’s van uw gezicht gemaakt, die met u worden besproken. Hieruit volgt een advies: hierbij kan u een andere behandeling geadviseerd worden dan de behandeling die u voor ogen had. De arts kijkt immers ook naar uw uitstraling, contouren, algehele huidconditie en asymmetrieën. We stellen een behandelplan op en indien gewenst wordt de behandeling vervolgens direct uitgevoerd. Uiteraard kunt u het ook eerst rustig laten bezinken en een vervolgafspraak inplannen. U wordt uiteraard ook geïnformeerd over het verloop van de behandeling, de herstelperiode, de mogelijke risico’s en de complicaties. Tevens wordt er een tarief met u afgesproken voor de behandeling.

Behandeling
De behandeling wordt uitgevoerd door een cosmetische arts en kan aansluitend aan het consult plaatsvinden. Uiteraard kunt u na het consult ook een vervolgafspraak maken om later de behandeling te ondergaan.

Tijdens de behandeling worden uw wangen opgevuld met tijdelijke fillers of PDO-draadlift. De fillers waar gebruik van gemaakt wordt zijn van de merken Radiesse, Juvéderm, Saypha en Restylane. Ten eerste worden de wangen of jukbeenderen verdoofd met een verdovende crème of een kleine injectie. Vervolgens worden de fillers met een zeer dunne naald of een canule (stompe naald) in de wangen of jukbeenderen geïnjecteerd. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en de resultaten zijn vrijwel direct zichtbaar.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij een wangen opvullen behandeling

Na de behandeling mag je de geïnjecteerde zones gewoon bewegen. Let er wel op dat je de eerste 48 uur na de behandeling niet masseert of wrijft in het geïnjecteerde gebied, tenzij de arts dit specifiek aanraadt. Na de behandeling kun je last krijgen van blauwe plekken of zwelling, er wordt dan aangeraden het gebied goed te koelen. De zwelling zal na enkele dagen sterk weg trekken. Blauwe plekken mogen enkele uren na de behandeling, als de prikgaatjes dicht zijn, gecamoufleerd worden met make-up. Verder mag je tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken na de behandeling geen bezoekje brengen aan de sauna of zonnebank. Blootstelling aan UV-straling kan voor de behandelde huid extra gevoelig zijn en het resultaat van de fillers-behandeling beïnvloeden.

Resultaat wangen opvullen

Als u uw wangen laat opvullen, krijgt uw gezicht meer volume en strakkere gezichtscontouren. Dit zorgt voor de vermindering van een vermoeiende, oudere en soms norse uitstraling. Ingevallen wangen vallen vaak ook samen met schaduwen op het gezicht: ook deze zullen flink verminderen.

Bij de behandeling houdt de cosmetische arts rekening met uw huidige gezichtskenmerken. Het effect is namelijk het mooist als de behandeling een zo natuurlijk mogelijk resultaat oplevert, waarbij uw gezichtskenmerken intact blijven.

Tarieven wangen opvullen

De prijs voor het opvullen van je wangen is afhankelijk van de hoeveelheid en welke filler er wordt gebruikt. Of het aantal en type PDO-draden wat er gebruikt wordt. Hieronder treft u dan ook een overzicht met diverse mogelijkheden aan.

Wangen opvullen met PDO-Draadlift methode
Wangen opvullen met PDO-draden glad (basic/plain) 10-20 stuks per gebied € 260,00
Wangen opvullen met PDO-draden glad (basic/plain) 20+ stuks per gebied € 480,00
Wangen opvullen met PDO-draden gedraaid (screw) 10-20 stuks per gebied € 400,00
Wangen opvullen met PDO-draden gedraaid (screw) 20+ stuks per gebied € 620,00
Wangen opvullen met PDO-draden weerhaakjes (barbs/cogs) 2-4 stuks per gebied € 480,00
Wangen opvullen met PDO-draden weerhaakjes (barbs/cogs) 5-8 stuks per gebied € 720,00
Wangen opvullen met fillers/injectables
Wangen opvullen met Juvederm® Voluma 1ml € 490,00
Wangen opvullen met Radiesse® 0,8ml € 400,00
Wangen opvullen met Radiesse® 1,5ml € 470,00
Wangen opvullen met Saypha® Filler 1ml € 400,00
Wangen opvullen met Saypha® Volume Plus 1ml € 400,00
Wangen opvullen met Princess Voluma Plus® 1ml € 400,00

Veelgestelde vragen wangen opvullen

Hoe lang behoudt ik resultaat?
Het effect van deze behandeling is gemiddeld tussen de 6 tot 12 maanden zichtbaar. Uw lichaam breekt de fillers gedurende deze maanden langzaam af. Wanneer het effect is uitgewerkt kan de behandeling probleemloos worden herhaald.

Is een behandeling met PDO-draden of fillers pijnlijk?
Of een behandeling met fillers pijnlijk is hangt af van het te behandelen gebied en van uw eigen pijngrens. De wangen zijn over het algemeen niet zeer gevoelig en een zware verdoving is daarom vaak niet nodig. Tijdens de behandeling ervaren de meeste cliënten een licht branderig gevoel. De arts kan voorafgaand aan de behandeling ook een plaatselijke verdoving aanbrengen.

Kan ik na een behandeling direct weer aan het werk?
In de meeste gevallen kunt u na de behandeling direct doorgaan met de dagelijkse activiteiten. Door de gespecialiseerde techniek en zeer dunne naalden is de kans op blauwe plekjes klein. Mochten er toch wat blauwe plekjes ontstaan, dan kunt u deze eenvoudig camoufleren met make-up.

Tips & advies bij een wangen opvullen behandeling

  • Vermijd sterk UV- of zonlicht en bescherm uw huid met een hoge zonnefactor.
  • Mijd warme plekken als de zonnebank, sauna of stoombad.
  • Consumeer geen alcohol of andere middelen die uw bloed verdunnen.
  • Vermijd actieve inspanningen, zoals sport.
  • Probeer uw huid zo min mogelijk aan te raken. Gebruik ook de eerste dag na de behandeling geen make-up.

Klantervaringen

Tineke