Camouflagetherapie

Camouflagetherapie kan worden toegepast om alle soorten kleurafwijkingen in de huid minder zichtbaar te maken. Hierbij gaat het meestal om hyperpigmentatie, hypopigmentatie, vaatafwijkingen, brandwonden of acne.

Camouflage therapie wordt veelal vergoed door de zorgverzekeraar!

camouflagetherapie

Wanneer wordt camouflagetherapie toegepast?

Camouflage behandeling

Een camouflagebehandeling bij Gold Clinics bestaat meestal uit twee afspraken. Tijdens deze afspraken wordt door onze huidtherapeuten een advies gegeven en wordt er in samenwerking met u de juiste kleur en/of kleursamenstelling bepaald welke past bij uw huidaandoening. Daarna wordt er door de huidtherapeute een uitleg gegeven hoe u de camouflage producten zelfstandig en op een juiste manier kunt aanbrengen.

In onze kliniek werken wij de producten van Lycogel. De producten van Lycogel zijn ademend, vrij van parfum en parabenen en voorzien van SPF 30 (zonnefactor). Tevens zijn deze producten veeg- en watervast. Bijkomend voordeel van Lycogel is de hoge kwaliteit en de natuurlijke kleuren, waardoor het product ook als beauty product zeer geschikt is.

Producten voor deze behandeling kunnen altijd via de Gold Clinics Webshop bij besteld worden of afgehaald worden in onze kliniek.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij een camouflage behandeling

De producten van Lycogel bevatten het revolutionaire LYCO-Complex; een zorgvuldig samengestelde combinatie van 12 actieve ingrediënten die de huid voorziet van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen. Door deze componenten heeft de huid geen hersteltijd en geen nazorg nodig bij een camouflage behandeling.

Resultaat camouflagetherapie

  • een goede bedekking voor uw huidaandoening.

Tarieven camouflagetherapie

Huidtherapie komt vaak in aanmerking voor vergoeding wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar, indicatie en behandeling. Bekijk ons vergoedingenoverzicht of neem contact op met uw verzekeraar om hierover meer over te weten te komen. Wilt u meer weten over camouflagetherapie of huidtherapie in het algemeen, neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen camouflage-therapie

Wat is LYCO-Complex?
Net als ons lichaam heeft onze huid zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen nodig om in vorm te blijven. Daarom bevatten de producten van Lycogel het revolutionaire LYCO-Complex; een zorgvuldig samengestelde combinatie van 12 actieve ingrediënten die de huid voorziet van zuurstof, hydratatie en voedingsstoffen.

Waarom is zuurstof belangrijk voor onze huid?
Zuurstof blaast uw huid letterlijk nieuw leven in. Zuurstof bevordert het herstellend vermogen van de huid en wordt daarom veelvuldig ingezet ter ondersteuning na verbranding en andere huidbeschadigingen. Daarnaast geeft zuurstof de huid schoonheid; zuurstof bestrijdt rimpels en bevordert een vitale teint.

Waarom is hydratatie belangrijk voor onze huid?
Hydratatie is het belangrijkste verdedigingsmechanisme van de huid. Hydratatie beschermt tegen alledaagse irritaties die de huid kunnen beschadigen, zoals airconditioning, vervuiling en droge lucht.

Waarom zijn voedingsstoffen belangrijk voor onze huid?
Voedingsstoffen houden de huid levendig en sterk. Voedingsstoffen geven energie, herstellen weefsel en reguleren de natuurlijke huidprocessen, ongeacht uw huidconditie.

Bieden de Lycogel producten SPF bescherming?
Jazeker. De Lycogel producten hebben een SPF 30 zonnefactor die UVA en UVB bescherming biedt. De Breathable Balm heeft een SPF 15.

Zijn de Lycogel producten waterbestendig?
Jazeker. De Lycogel producten zijn 90 minuten water- en wrijfbestendig.

Ik heb een gevoelige/probleemhuid. Zijn de Lycogel producten voor mij geschikt?
Jazeker. Alle Lycogel producten zijn hypoallergeen en geschikt voor de meest gevoelige huidcondities. De Lycogel producten kunnen zelfs worden aangebracht op een geïrriteerde of behandelde huid en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid.

Is Lycogel niet-comedogeen?
Jazeker. Alle Lycogel producten zijn op waterbasis, olie-vrij en verstoppen de poriën niet.

Hoe verwijder ik de Lycogel producten?
Gebruik een milde gel-cleanser om Lycogel producten te verwijderen. Indien er meerdere lagen Lycogel zijn aangebracht, reinig de huid dan een tweede keer.

Tips & advies bij een camouflage behandeling

Klantervaringen

Tineke

Afspraak maken voor camouflagetherapie

Afspraak maken behandeling bij Gold Clinics Amersfoort