Fenolpeeling (diepe peeling)

Een fenolpeeling valt in de categorie diepe peelings en is bedoeld om vorderende huidveroudering te behandelen. Een fenolpeeling bereikt de oppervlakkige papillaire dermis en zorgt voor structuurverbetering en een liftend en verstrakkend effect. In combinatie met behandelcrèmes en het duidelijke behandelprotocol kan deze diepe peeling voor vorderende huidveroudering veilig worden uitgevoerd door onze huidtherapeuten.

Peeling en huidverjonging

Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huid verjongende eigenschappen. Huidveroudering begint met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastine productie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

Voor welke huidaandoeningen worden fenolpeelings gebruikt?

 • Vorderende huidveroudering/zonneschade
 • Oppervlakkige rimpels over het gehele gezicht
 • Hyperpigmentatie en andere photo-aging gevolgen zoals keratose, lentigne, verouderde, verharde en gevlekte huid bij mensen in de leeftijd van 30-55 jaar.

Welke voorzorg kan ik toepassen bij een fenolpeeling?

 • In het geval van hyperpigmentatie en/of risico op PIH*; 3 weken voorafgaand aan de behandeling Blending Bleaching Cream (2 maal daags) in combinatie met Melablock HSP SPF 50+
 • In geval van een koortslip in het recente verleden (<3 md); behandel systemisch (acyclovir of valacyclovir, 500 mg/2dd) vanaf 4 dagen voor t/m 4 dagen na de peelingbehandeling.

Fenolpeelingbehandeling

U bespreekt uw doelstellingen met uw behandelaar waarna er een persoonlijke behandelplan voor u wordt opgesteld. Dit bestaat doorgaans uit een aantal peelingsessies met een interval van een of twee weken en het gebruik van specifieke behandelcrèmes en een gezichtsreiniger.  Onze kliniek gebruikt meerdere merken en soorten Fenolpeelings. De juiste behandeling wordt door onze huidtherapeuten in samenwerking met u afgestemd op uw wensen.

Skintech Easy Phen Very Light

Easy Phen Very Light is een hybride peeling die bestaat uit 15% fenol en 8% TCA. Deze peeling is de lichtste variant in de categorie diepe peelingen. Deze peeling stimuleert celvernieuwing, zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine en verwijdert oneffenheden en dode huidcellen. U krijgt hiermee een egalere huid, vermindering van pigmentvlekken, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich gaan verstevigen en vernieuwen.

Tijdens de behandelperiode tot ongeveer 8 weken na de peeling bent u verplicht om de meegeleverde SkinTech crèmes te gebruiken. U kunt u geen gebruik maken van uw eigen producten omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid.

Er is doorgaans slechts 1 sessie nodig bij een Easy Phen Very Light fenolpeelingbehandeling bij Gold Clinics.

Skin Tech Lip & Eyelid (Peeling volgens mozaïek techniek)

Lip & Eyelid is een diepe peeling die bestaat uit een olieachtige fenol van 60%  ‘slow release’, 1% crotonolie en saponinen (gepatenteerde formule). Deze diepe fenolpeeling bereikt de allerdiepste huidlaag en kan een oude huid volledig vervangen door een nieuwe, jonge, gladde en vlekkeloze huid. Een diepe fenolpeeling is best heftig (denk aan een hersteltijd van 10-12 dagen), maar is ook heel goed in kleine vlakken uit te voeren op bijvoorbeeld bovenlip en rondom de ogen. Skintech Lip en eyelid fenol peeling

Het klinisch beeld van het eindpunt na applicatie is ‘ Deep white/yellow frosting + Edema’. De mozaïektechniek betekent dat zones met diepe rimpels (zoals de bovenlip en boven en onder de oogleden) met Lip & Eyelid worden behandeld, maar de rest van het gezicht met een minder diepe peeling (zoals Easy TCA Pain Control of Easy Phen Very Light).

Tijdens de behandelperiode tot ongeveer 6 maanden na de peeling bent u verplicht om de meegeleverde SkinTech crèmes te gebruiken. U kunt u geen gebruik maken van uw eigen producten omdat deze niet ontwikkeld zijn voor gebruik op een gepeelde huid.

Het eindresultaat is een driedimensionale facelift (bij full face-behandeling), verbetering of zelfs verdwijning van diepe rimpels, en ‘amazing rejuvenation’.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij fenolpeeling

 • Na de behandeling krijgt u een tube ‘Post Peel Mask’ mee, dit kunt u voor het slapen extra aanbrengen.
 • U mag pijnmedicatie (paracetamol) innemen.
 • Tijdens en na de behandeling kunt u last krijgen van tranende ogen. Als uw behandelaar geen beschermende oogzalf heeft gebruikt kunt u een druppel vaseline in uw ogen doen.
 • Bij een lichte behandeling mag uw huid 6 uur niet in contact komen met water, bij een sterke behandeling is dat 48 uur.
 • In het geval dat uw huid vochtig wordt, neem dan contact op met uw behandelaar voor het aanbrengen van Post Peel Powder.
 • Op de 1e dag kunt u oedeem (zwelling) hebben.
 • Op de 3e dag komt u voor controle. De vervelling begint meestal op deze dag.
 • U mag in geen geval aan velletjes trekken of krabben, want dit kan tot complicaties leiden (zoals een pigmentvlek).
 • Was uw gezicht 2 maal daags met SkinTech® Cleanser foam.
 • Breng eerst IPLase Mask aan, gevolgd door Blending Bleaching Cream, gevolgd door Melablock HSP SPF 50+. Laat iedere crème zo’n 6 minuten intrekken alvorens de volgende op te brengen.
 • Gebruik 2-3 daags Melablock HSP SPF 50+ om uw huid te beschermen (08u, 12u, 15u)
 • Gebruik IPLase Mask en Blending Bleaching Cream ’s ochtends en ’s avonds.
 • Na 2 weken vervangt u IPLase Mask voor Vit.E. antioxidant Cream of Nutritive Cream of Atrofillin Cream (afhankelijk van uw huid, zie de aanbevelingen hieronder).
 • Op de 8e dag komt u voor controle. U mag vanaf dag 8 make-up gebruiken. Blijf voorzichtig met direct zonlicht en gebruik Melablock HSP SPF 50 minimaal 2 maal daags.
 • De komende 3 maanden gebruikt u Blending Bleaching Cream om hyperpigmentatie te voorkomen, Nutritive A-C-E Lipoic Cream om uw huid te hydrateren (of anders) en Melablock HSP SPF 30 (of 50+) om uw huid te beschermen.
 • Houdt er rekening mee dat de roodheid van de huid na een lichte/diepe peeling tot 3 weken kan aanhouden. IPLase Mask helpt de roodheid van de huid te bestrijden. Een goede foundation is aan te raden. Vraag uw huidtherapeut om advies voor speciale post-treatment foundations.

Resultaat fenolpeelingen

Fenolpeelingen dragen bij aan structuurverbetering, lifting en verstrakking van de huid door natuurlijke huidverbetering.

Tarieven fenolpeeling

Skintech Easy Phen Very Light

Pakket Diamond

Prijs: € 1000,-

Pakket Gold

Prijs: € 950,-

Skintech Lip & Eyelid – fenolpeeling

Mozaïek fenolpeeling Lip

Prijs: € 1.250,-

Mozaïek fenolpeeling Ogen

Prijs: € 1500,-

Mozaïek fenolpeeling Lip + mond

Prijs: € 1.500,-

Mozaïek fenolpeeling ogen + lip

Prijs: € 2.000,-

Diepe fenolpeeling – Full Face

Prijs: € 3.500,-

Veelgestelde vragen

Wat is de verwachte down-time na een fenolpeeling behandeling?
Een down time van zeker 7-8 dagen waarbij er in de eerste dagen pijn, zwelling en vochtproductie kan ontstaan

Doet een fenolpeeling behandeling pijn?
De pijnsensatie van een fenolpeeling is tijdens de peeling tussen 12 en 15 seconden. Bij een full face applicatie kan dit door het grote oppervlak erg pijnlijk zijn. De post peel periode kan echter gevoeliger zijn in vergelijk met een TCA Peeling. Wij adviseren cliënten om 20 minuten voor de behandeling 1000 mg paracetamol in te nemen.

Welke pijnstilling kan ik nemen na een behandeling?
Dag 1 tot 3 kan er zwelling en vochtverlies optreden. De cliënt mag pijnstilling nemen en de het post peel powder extra aanbrengen op vochtige plekken. Omdat paracetamol via dezelfde weg wordt afgebroken als fenol wordt aanbevolen voor een ander soort pijnmedicatie te kiezen zoals bijvoorbeeld een NSAID (Ibuprofen, diclofenac, etc).

Tips & advies – fenolpeeling

Voor een veilig en effectief resultaat van een fenolpeeling gelden onderstaande tips en advies.

 1. Gebruik tot minimaal 6 weken na de peeling geen andere crèmes of gezichtsreiniger. Deze bevatten veelal irriterende stoffen zoals zuren en parfums.
 2. Hoge temperaturen (sauna, hamam) worden ten zeerste afgeraden tot 3 à 4 weken na een behandelsessie.
 3. Contact tussen metalen voorwerpen (sieraden) en de behandelde huid is 72 uur niet toegestaan.

Klantervaringen

Tineke