Microneedling

Micro-needling therapie is een behandeling waarbij onze behandelaars met een speciaal apparaat, bijvoorbeeld dermapen of dermaroller, zeer fijne naaldjes in de huid kunnen stempelen. Door deze minuscuul kleine gaatjes in de huid, dagen we deze uit om het natuurlijke herstelproces in werking te zetten. Dit is een zeer effectieve manier om de huid in de diepte te laten vernieuwen en verfraaien en zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. De celdeling en de aanmaak van collageen en elastine wordt hierdoor gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en zelfs weer dikker!

microneedling voorhoofd close up
microneedling voorhoofd 2

Wanneer wordt microneedling toegepast?

Bel me terug...

De microneedling behandeling

Voordat er met een behandeling gestart wordt er aangeraden om de huid een uur van tevoren te verdoven, met bijvoorbeeld een EMLA-créme welke op recept verkrijgbaar is bij uw huisarts.

Alvorens onze behandelaars starten met een microneedling behandeling wordt de huid gereinigd en ontsmet. Daarna voert ze met een dermapen roterende beweging uit op uw huid. Deze worden dan in gelijkmatige banen over het te behandelen oppervlak verdeeld. Dit geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens of na de microneedling behandeling kunnen er wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn, dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich vrijwel meteen na de behandeling. De behandelaar zal dan een zonnebrandcréme aanbrengen.

Een dermapen is een speciaal apparaat, een vibrerende pen met steriele kleine naalden, minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Deze zijn met het blote oog niet waarneembaar. Door deze prikkeling wordt het herstelproces van de huid in de diepere huidlagen in gang gezet. De fibroblasten worden gestimuleerd om nieuwe bindweefselcellen te produceren. Bovendien komen in het bindweefsel groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastinevezels. Collageen en elastine geven de huid stevigheid en elasticiteit, waardoor de huid door deze behandeling dikker, steviger en  gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en pigmentvlekken vervagen doordat de huid wordt vernieuwd.

Afhankelijk van het resultaat en jouw wensen kan het aantal behandelingen dat nodig is verschillen. De behandeling wordt vaak gecombineerd met een peeling. Door dat er hele gaatjes gemaakt worden in de huid kunnen de hyaluronzuren die in een peeling zitten goed in de huid trekken. Dit zorgt voor een nog mooier resultaat.

Herstel en nazorg bij een micro-needling behandeling

Uw huid kan er na een behandeling rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na ongeveer een dag afnemen. De duur van roodheid op het behandelde oppervlak kan 2-3 dagen roder zijn dan normaal. Door het in werking gestelde proces van celdeling kan uw huid tevens wat gaan schilferen en de daarbij behorende dode huidcellen loslaten.

Uw huid is na de behandeling gevoelig en kwetsbaar. Ga daar zorgvuldig mee om en vermijd sauna’s; heet douchen of baden en weer zeer voorzichting met zonlicht voor zeker de eerste 48 uur.

De huid moet tot enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw behandelaar geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze voor een optimaal en goed resultaat.

Resultaat microneedling behandeling

Het effect van de behandeling is direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan wel een paar maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Collageen verstevigt de huid en elastine maakt de huid soepeler.

 • een meer gladde en frisse huid
 • fijnere poriën
 • minder rimpels en fijne lijntjes
 • verbetering van de huidstructuur
 • vermindering van pigmentvlekken
 • opvulling van (acne)littekens
 • vervlakking van operatie- of traumatische littekens

Tarieven microneedling behandeling

Pakket Diamond
 • 5 behandelingen (t.w.v. € 160,- per behandeling)

Normale prijs: € 800,-

Pakketprijs: € 700,-
Pakket Gold
 • 3 behandelingen (t.w.v. € 160,- per behandeling)

Normale prijs: € 480,-

Pakketprijs: € 450,-
Pakket Silver
 • 1 behandelingen (t.w.v. € 160,- per behandeling)

Normale prijs: € 160,-

Pakketprijs: € 160,-

Tarieven microneedling i.c.m. bio-peeling behandeling

Pakket Diamond

Normale prijs: € 1.448,-

Pakketprijs: € 1099,-
Pakket Gold

Normale prijs: € 938,-

Pakketprijs: € 725,-
Pakket Silver
 • 1 behandeling microneedling (t.w.v. € 160,- per behandeling)
 • inclusief 1x bio-peeling behandeling (t.w.v. € 200,- per behandeling)

Normale prijs: € 360,-

Pakketprijs: € 225,-

Veelgestelde vragen microneedling

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Afhankelijk van het resultaat en jouw wensen kan het aantal behandelingen dat nodig is verschillen.

Doet een behandeling pijn?
Voordat er met een behandeling gestart wordt er aangeraden om de huid een uur van tevoren te verdoven, met bijvoorbeeld een EMLA-créme welke op recept verkrijgbaar is bij uw huisarts.

Tips & advies bij een microneedling behandeling

 1. Vermijd zonlicht voor de eerste 48 uur.
 2. Bescherm uw huid in de daaropvolgende dagen ook goed met een hoge SPF-factor zonnebrand
 3. Vermijd sauna’s; heet douchen of baden

Klantervaringen microneedling

Tineke

Afspraak maken voor microneedling behandeling

Afspraak maken behandeling bij Gold Clinics Amersfoort