De microneedling behandeling
Voordat er met een behandeling gestart wordt er aangeraden om de huid een uur van tevoren te verdoven, met bijvoorbeeld een EMLA-créme welke op recept verkrijgbaar is bij uw huisarts.
Alvorens onze behandelaars starten met een microneedling behandeling wordt de huid gereinigd en ontsmet. Daarna voert ze met een dermapen roterende beweging uit op uw huid. Deze worden dan in gelijkmatige banen over het te behandelen oppervlak verdeeld. Dit geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens of na de microneedling behandeling kunnen er wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn, dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich vrijwel meteen na de behandeling. De behandelaar zal dan een zonnebrandcréme aanbrengen.
Een dermapen is een speciaal apparaat, een vibrerende pen met steriele kleine naalden, minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Deze zijn met het blote oog niet waarneembaar. Door deze prikkeling wordt het herstelproces van de huid in de diepere huidlagen in gang gezet. De fibroblasten worden gestimuleerd om nieuwe bindweefselcellen te produceren. Bovendien komen in het bindweefsel groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastinevezels. Collageen en elastine geven de huid stevigheid en elasticiteit, waardoor de huid door deze behandeling dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en pigmentvlekken vervagen doordat de huid wordt vernieuwd.
Afhankelijk van het resultaat en jouw wensen kan het aantal behandelingen dat nodig is verschillen. De behandeling wordt vaak gecombineerd met een peeling. Door dat er hele gaatjes gemaakt worden in de huid kunnen de hyaluronzuren die in een peeling zitten goed in de huid trekken. Dit zorgt voor een nog mooier resultaat.