Pigmentvlekken verwijderen

Door middel van laserbehandelingen worden pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken, café-au-lait pigmentatie of storende sproeten veilig en doeltreffend verwijderd voor een egale huid.

Donker gekleurde pigmentenvlekken kunnen zowel op het gezicht, de handen als het lichaam efficiënt worden verwijderd in slechts enkele behandelingen. We behandelen het overmatige pigment door middel van warmte zonder dat de omliggende huid hier hinder van ondervindt of er door beschadigd raakt. Het donkere pigment van de pigmentvlekken absorbeert het licht van de laser, waardoor het overtollige pigment verwarmd en opgeruimd wordt door het lichaam.

Melasma, ook wel een zwangerschapsmasker genoemd, kan naast bovenstaande pigmentvlekken ook veilig bij ons behandeld worden. De behandeling kan uitgevoerd worden met de laser. De laser maakt gecontroleerde warmtekolommen in de huid, waardoor het overtollige pigment door het lichaam wordt opgeruimd. Laserbehandelingen worden bij Melasma altijd gecombineerd met het gebruik van de juiste producten voor thuis.

Pigment-laserbehandeling

Pigmentvlekken zijn zeer goed te behandelen. Met een speciale laser, die de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreekt kunnen deze verkleuringen verwijderd worden. De pigment-laserbehandeling is goed te verdragen en wordt vaak ervaren als een warme prikkeling. Geplande activiteiten kunnen dan ook meteen weer opgepakt worden. Direct na de laserbehandeling kan de huid geïrriteerd aanvoelen en rood zijn. Dit verdwijnt na enkele uren. Na afloop kunnen wij uw behandelde huid camoufleren met het een product uit onze lijn. Vraag onze huidtherapeuten voor meer informatie. De eerste 10 dagen na de pigmentbehandeling kunnen korstjes ontstaan en kan het pigment donkerder van kleur worden. Maar uiteindelijk met als resultaat: een huid die er rustiger en egaler uitziet.

Bel me terug...

Herstel en nazorg bij pigment-laserbehandeling

Tijdens het intakegesprek met onze specialiste neemt zij een intakeformulier door waarop eventuele contra-indicaties staan.Als u voor een laserbehandeling voor pigment komt dient u een aantal zaken in de gaten te houden. U mag bijvoorbeeld geen antibiotica slikken (of tijdig ermee stoppen) en gedurende 2 weken niet in de zon zijn geweest. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, dan mag u deze behandeling niet ondergaan.

Na de behandelingen blijven vlekken weg, maar erfelijke aanleg blijft u houden, waardoor nieuwe vlekken kunnen ontstaan. Om dit te helpen voorkomen raden wij u aan een verzorgingsproduct met een zonnefactor te gebruiken (minimaal SPF 30)

Resultaat van een pigment-laserbehandeling

Het resultaat is na 14 dagen al zichtbaar. Afhankelijk van uw specifieke vorm en gebied van pigmentatie adviseert de huidtherapeut een laserbehandeling op maat. Oppervlakkige, kleine pigmentgebieden worden bijvoorbeeld behandeld met een andere laser dan voor grotere oppervlakten geadviseerd wordt.

Tarieven en vergoedingen

Huidtherapie komt vaak in aanmerking voor vergoeding wanneer u aanvullend verzekerd bent. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar, indicatie en behandeling. Bekijk ons vergoedingenoverzicht of neem contact op met uw verzekeraar om hierover meer over te weten te komen. Wilt u meer weten over de pigment-laserbehandeling of huidtherapie in het algemeen, neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen pigmentbehandeling

Hoelang duurt de behandeling?
Een behandeling duurt over het algemeen zo’n 10 tot 60 minuten. De duur is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Welke soorten pigmentvlekken zijn er:

  • Ouderdomsvlekken: Deze vlekken ontstaan door een overmatige blootstelling aan de zon en komen vooral voor op plaatsen die het meest worden blootgesteld aan zonlicht, zoals: het gelaat, decolleté, de handen en de benen.
  • Zwangerschapsmasker/melasma: Deze pigmentvlekken hebben een hormonale oorzaak en ontstaan vaak geleidelijk door een combinatie van zonlicht en hormoonwisseling tijdens de zwangerschap of pilgebruik. Deze vlekkerige bruine verkleuring ontstaat meestal in het gezicht en met name het voorhoofd, bovenlip of jukbeenderen.
  • Postinflammatoire hyperpigmentatie: Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door wondjes, acne, eczeem of een allergisch reactie. Ook verkeerde huidverzorgingsproducten of een combinatie van zon en parfum kunnen leiden tot pigmentvlekken.
  • Sproeten: Sproetjes zijn donker gepigmenteerde, kleine vlekjes. Ze kunnen van variëren van lichtgeelbruin variëren tot donker bruin en ontstaan op aan zonlicht blootgestelde huid, met name in het gezicht, op de bovenkant van de armen en op het bovenlichaam.
  • Café-au-lait: Een café-au-laitvlek is een koffiekleurige vlek, vandaar de naam. Deze pigmentvlek ziet eruit als een ovale, egaal licht- tot donkerbruin gekleurde vlek. Deze vlekken kunnen overal op het lichaam voorkomen.

Tips & advies – pigmentbehandeling

  • Gebruik een nazorg product met een zonnefactor (minimaal SPF30)

Klantervaringen

Tineke

Afspraak maken voor het verwijderen van pigmentvlekken

Afspraak maken behandeling bij Gold Clinics Amersfoort